Inspiratie – recept: Wafeltjes van witte bonen
Vaak moet ik in de praktijk mensen aanraden glutenvrij en/of melkvrij te eten (voor een bepaalde periode).
Al even vaak hoor ik dat dit niet altijd in goede aarde valt bij kinderen.
Dit receptje kreeg ik door van een mama in de praktijk die deze wafeltjes op een gluten- & melkvrije manier voor haar dochter bereidde. En ze vielen bijzonder in de smaak!
Wafeltjes van witte bonen, een gezonde bron van plantaardige eiwitten. Zeker voor mensen die vegetarisch of veganistisch eten.
Je zou het misschien niet verwachten, maar ze zijn heerlijk en waren ook hier in een recordtijd op!
Wat heb je nodig?
1 | 500 gr witte bonen uit blik of bokaal
2 | 150 gr bloem (ik gebruikte glutenvrij rijstmeel, maar je kan ook havermeel/speltmeel/… gebruiken)
3 | 7 eieren
4 | 50 gr rietsuiker (of suikervervanger zoals kokosbloesemsuiker of ahornsiroop)
5 | 8 gr bakpoeder
6 | eventueel: zakje vanillesuiker
Hoe maak je ze?
1 | Mix de witte bonen of doe ze in de blender
2 | Voeg de rietsuiker en het eigeel toe
3 | Voeg de bloem en het bakpoeder toe
4 | Klop het eiwit op en spatel het als laatste voorzichtig onder het beslag
5 | Bakken maar!
*Geniet ervan!*
Hanne
No Comments