Epicentrum

Epicentrum, het ontstaan

Epicentrum… een centrum voor osteopathie en aanvullende geneeswijzen. Dat was onze droom! We startten elk een eigen praktijk in een andere uithoek in België.. tot we elkaar leerden kennen en onze droom samen konden uitbouwen!

Een hele tijd geleden studeerden we beiden aan de internationale school voor osteopathie in Gent. We kenden elkaar van in de wandelgangen. Maar van samen plannen uitdenken, was er toen nog geen sprake. Niels studeerde eerst af en begon zijn eigen praktijk in Zoersel in de Belgische Kempen. Ook richtte hij een praktijk op in Roosendaal, Nederland. 

Hanne begon een paar jaar later haar praktijk in Hansbeke – Nevele, gelegen tussen Gent en Aalter. Toen we elkaar terug ontmoetten, klikte het meteen. Niet veel later verhuisde Hanne privé naar de Kempen. En ondertussen mogen we ons ook mama en papa noemen van twee fantastische kinderen Ariane en Tijl.

Onze droom, een centrum uitbouwen met meerdere therapeuten onder 1 dak. En dat werd werkelijkheid. De praktijk Epicentrum werd geboren met een filiaal in Westmalle en één in Hansbeke. Hanne werkt op beide plaatsen. Niels enkel in Westmalle, aangezien hij ook een paar dagen in zijn praktijk in Nederland werkt. 

In 2018 gingen we de samenwerking aan met Medisch Centrum Astene waardoor Epicentrum Astene ontstaan is.  Een derde plaats waar u bij ons terecht kunt.

Epicentrum, de naam

Daar hoort een woordje uitleg bij. Bij een aardbeving is het ‘epicentrum’ de plaats aan het aardoppervlak recht boven de aardbevingshaard. Dus het is het middelpunt waarrond de aardbeving zich verspreidt. En dat vonden we een mooie vergelijking naar onze praktijk toe.

Hier staat de patiënt centraal en in het middelpunt. Het is onze visie om altijd te vertrekken vanuit de patiënt zelf en te kijken wat voor hem/haar de beste behandeling of therapeut is.

Epicentrum, onze rol

Onze specialisten zijn actieve luisteraars. We proberen jou en jouw lichaam eerst te begrijpen en oordelen niet. Op basis van de klachten en jouw verhaal gaan we samen op zoek naar de oorzaak en de gepaste behandeling.

Onze specialisten zijn ‘caretakers’, zorgdragers. Specialisten in hun domein maar ook gewone mensen die door hun kennis jou op een andere manier kunnen en willen helpen. Wij ‘zorgen voor jou en jouw lichaam.

Onze specialisten leren jou je lichaam kennen. We gidsen je en leren je de signalen van je eigen lichaam te herkennen en vervolgens leren we je ook te anticiperen.  Met onze tips en richtlijnen willen je een de steun gevenom te bouwen aan een lichaam in evenwicht.

We hopen dat onze site en blog inspirerend mogen werken en helpen om je gezondheid optimaal te houden.

Heb je een specifieke vraag voor ons? Aarzel dan niet om door te klikken naar ons contactformulier en een berichtje te sturen.

 

 

 

Epicentrum heeft een team van 14 professionals gespecialiseerd in 6 verschillende disciplines. Wenst u een afspraak te maken? Aarzel niet om contact op te nemen.