Blog

Inspiratie – recept: Geroosterde tomaten(paprika)soep

18:54 25 augustus in Inspiratie, Recept
0 Comments
55

 

Een eenvoudig recept voor overheerlijke geroosterde verse tomaten (paprika) soep!

Zonder bouillon en toch een echte smaakbom!

 

Ingrediënten:

 

– verse tomaten in stukken gesneden (+/- 2 kg)

– 2-tal stuks rode of gewone ui

– eventueel 2 rode paprika’s

– eventueel een knoflookbol

– olijfolie

– zout

– peper

– basilicum

– 1 of 2 potjes tomatenconcentraat

 

Zo maak je de soep:

 

– Vet een ovenschaal in of gebruik bakpapier

– Verspreid de gesneden verse tomaten over de ovenschaal, idem voor de grof gesneden ajuin

– Besprenkel met olijfolie. Voeg zout, peper en basilicum toe naar smaak.

– Extra (niet in de versie op de foto): leg een volledige knoflookbol met enkel het bovenste stukje eraf gesneden op de bakplaat

– Zet 20 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

– Daarna giet je alles, behalve de knoflook, in de blender of in een pot met een staafmixer. De knoflook kan je heel gemakkelijk uitknijpen boven de soeppot. Het restant gooi je weg.

– Voeg er nog wat water bij om de soep op de gewenste dikte te brengen, incl. 1 of 2 kleine potjes tomatenconcentraat.

– Alles mixen en genieten maar!

 

 

 

 

 

Smakelijk !

Hanne

 

 

Hanne De Ruyck

hanne@epicentrum.be

Hanne is osteopaat en kinderosteopaat. Ze richtte samen met haar man Niels groepspraktijk Epicentrum op. Ze is tevens een gedreven docente in topics aangaande osteopathie bij kinderen en zwangere vrouwen.

No Comments

Post a Comment