Inspiratie – recept: herfst stamppotje met rode biet, feta en walnoten
Rode bieten… supergezond, maar niet iedereen apprecieert de aardse smaak.
Ook ik ben er in principe geen fan van, tot ik dit gerechtje ontdekte en uitwerkte.
Een ideale stamppotje om nu in de herfst klaar te maken, heerlijk met wat gehakte walnoten erbij!
Ingrediënten voor 4 personen:
3-4 zoete aardappelen (600 gr)
2-3 voorgekookte (biologische) rode bietjes (500 gr)
1 grote appel
1 fijngesneden uitje
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 tl nootmuskaatpoeder
zwarte peper en zout
1 el olijfolie
verkruimelde feta
gehakte walnoten
Zo ga je te werk
- Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes. Stoom de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten gaar.
- Rasp ondertussen de appel en de gekookte bietjes. Rode bieten zijn voorgekookt vacuüm verpakt in de supermarkt te verkrijgen. Dat spaart heel wat werk en roze vlekken uit, maar je kan ze natuurlijk altijd vers koken. Snijd het uitje klein.
- Stamp of prak nu de zoete aardappel tot puree. Roer het uitje, de geraspte appel en de bietjes door de puree van zoete aardappel.
- Breng het stamppotje op smaak met een scheutje olijfolie, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder en wat peper en zout.
- Verdeel de stamppot met rode bietjes in een paar kommetjes en verkruimel er wat feta en gehakte walnoten over.
- Je kan dit gerecht puur eten of nog een stukje kipfilet bij bakken. Een heerlijke combinatie!
* Enjoy! *
Hanne
No Comments