Blog

Veilig zonnen

13:50 22 juli in Gezondheid
0 Comments
105

Het is weer volop zomer. Heerlijk ontspannen en genieten van de zon!
Onze vitamine D wordt weer aangevuld maar helaas … is het niet gezond om urenlang in de zon te liggen. Door te veel zonuren droogt je huid uit, verouder je sneller en de kans op huidkanker neemt aanzienlijk toe. Het gebruik van klassieke zonnecrèmes is ook niet altijd even gezond. Enkele praktische tips!

       

  • Vertrek uitgerust op reis. De meeste mensen vertrekken uitgeput en gestrest op vakantie. Indien je uitgeput op reis vertrekt, heeft het lichaam meer moeite met de melanineproductie (huidpigmentatie) en zal je sneller verbranden.
  • Neem de tijd om te acclimatiseren. Laat de huid wennen aan de zon en bouw de ‘zon’-tijd langzaam op.
  • Mijd tussen 11 en 15 uur directe blootstelling aan de zon. Zeker personen die een lichte huidskleur hebben. Kies voor een fijne schaduwplek, maar let op, ook daar kan je huid verbranden.
  • Neem één à twee weken voor de reis en gedurende de reis een goed antioxidantencomplex . Antioxidanten beschermen je tegen huidbeschadiging en veroudering. Eet veel kleurrijke groenten (min. 400 gr/dag) en fruit (3 stuks), deze leveren veel antioxidanten.
  • Drink dagelijks minimaal 8 glazen zuiver water.
  • Co-enzym Q10, vitamine C, vitamine E en bètacaroteen bieden ook extra bescherming aan de huid.
  • Essentiële vetzuren zijn nodig voor de huidbescherming. Vette vis en goede oliën kunnen je hierin bijstaan.
  • Gebruik het best een natuurlijke zonnecrème. Gewone zonnecrèmes bevatten veel chemische stoffen die nadelig zijn voor de huid en je gezondheid. Smeer je een half uur voor het zonnen in. Smeer je opnieuw in na het zwemmen. Apivita is een merk dat garant staat voor natuurlijke producten. Ook voor kinderen hebben ze een aanbod van natuurlijke zonnecrèmes. Je kan hun brochures hier downloaden voor meer informatie over hun zonnecrèmes en producten.

 

Zonnige en gezonde groeten,

 

Niels

 

 

 

Niels Eelens

info@eelens.com

Niels is osteopaat. Hij richtte samen met zijn vrouw Hanne groepspraktijk Epicentrum op. Hij doceerde jaren aan The International Academy of Osteopathy te Kopenhagen en is momenteel, naast zijn werkzaamheden als osteopaat, voorzitter van een post-graduaat school voor osteopathie.

No Comments

Post a Comment