Blog

Inspiratie – recept: Ei muffins

18:35 02 april in Inspiratie, Recept
0 Comments
71

 

Een ideaal recept voor een gezonde brunch of lunch na de paasdagen!

 

Wat heb je nodig?

 

voor ongeveer 8 ei muffins:

6 eieren
klein scheutje (plantaardige) melk of room (koemelk, rijstmelk, amandelmelk, havermelk,..)
ongeveer 200 gram groenten in kleine stukjes*
1 tl bakpoeder
wat geraspte kaas of kleine stukjes mozzarella
scheutje olijfolie
verse bieslook
andere kruiden naar smaak
zout & peper

* Ik gebruikte zoete aardappel, cherrytomaatjes en erwtjes. Maar je kan in deze ei muffins allerlei groenten kwijt. Andere opties zijn: courgette, spinazie, paprika, ui, avocado.

** Ook lekker: voeg er wat gerookte zalm aan toe en ipv de geraspte kaas wat bourcin

*** Tip: kies voor biologische eieren van kippen die buiten lopen en gezond voer krijgen. Biologische eitjes hebben een code die start met 0BE

 

Zo ga je te werk

 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was de groenten en snijd ze in kleine stukjes.
3. Meng de eieren samen met de melk en olie goed door elkaar.
4. Zet muffinvormpjes in een bakvorm en vul de vormpjes met de groenten. Strooi er wat geraspte kaas over of doe er een paar kleine blokjes mozzarella bij.
5. Meng nu het bakpoeder, de fijngesneden bieslook, peper, zout en eventuele andere kruiden door het eimengsel.
6. Schenk het eimengsel over de groenten en vul de vormpjes tot ongeveer driekwart.
7. Zet de ei muffins voor 20 min. in de oven. Opgelet! Haal ze niet meteen uit de oven als ze klaar zijn, want dan vallen ze in. Laat ze eerst even afkoelen met de ovendeur op een kiertje.
8. Je kan ze meteen opeten, maar ook invriezen is mogelijk!



*Smakelijk!*

Hanne

Hanne De Ruyck

hanne@epicentrum.be

Hanne is osteopaat en kinderosteopaat. Ze richtte samen met haar man Niels groepspraktijk Epicentrum op. Ze is tevens een gedreven docente in topics aangaande osteopathie bij kinderen en zwangere vrouwen.

No Comments

Post a Comment