Inspiratie – recept: Courgette of aubergine met mozzarella in de oven
Eén van mijn lievelingsrecepten: overheerlijk, gemakkelijk, koolhydraat- en glutenvrij!
Ik baseerde het recept op het principe van een courgette/auberginelasagne volgens Pascal Naessens, gecombineerd met een tip van een vriendin..
en maakte er een eigen versie van!
Ingrediënten (2 personen):
- 2 courgettes of aubergines
- twee pakjes (buffel)mozzarella
- 1 rode paprika
- 20-tal kersttomaatjes
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 1 teentje knoflook fijngeperst
- 1 kleine of halve ajuin
- olijfolie
- zwarte peper, zeezout/kruidenzout en kruiden naar smaak
** Meer info over waarom het gezond is om koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen,…) niet te combineren met groenten en eiwitten (vlees, vis, kaas,…) kan je terugvinden in dit blogartikel ‘bloemkoolcouscous’.
Zo maak je het:
Vet een glazen ovenschotel in met olijfolie.
Was twee courgettes of aubergines en snij ze in de breedte om de kleine centimeter in tot bijna beneden, maar net niet helemaal door.
Besprenkel ze met olijfolie.
Snij de rode paprika in de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika mee in de glazen schotel.
Zet deze schotel ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Snij ondertussen de mozzarellabolletjes in dunne schijfjes.
Na 15 minuten kan je de paprika uit de oven halen en samen met een tiental kersttomaatjes, de pijnboompitjes en eventueel knoflook en ajuin in de blender mixen. Kruid naar smaak met peper, kruidenzout of zeezout, paprikapoeder, tijm,….
Na 30 minuten haal je de courgettes of aubergines uit de oven en steek je in de inkepingen ervan telkens een schijfje mozzarella.
De overige kersttomaatjes leg je in hun geheel of versneden mee in de schotel.
Vervolgens giet je het mengsel uit de blender erover. En je plaatst de schotel terug voor ongeveer 15 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
* Smakelijk! *
Hanne
No Comments