Blog

Bioresonantie, een woordje uitleg

11:42 09 oktober in Epicentrum, Gezondheid
4 Comments
73

Bioresonantie is een therapie die reeds jaren met succes wordt toegepast in Duitsland en Zwitserland. Ook bij onze noorderburen wordt deze methode sinds enige tijd gebruikt. Eindelijk begint het nu een beetje bekendheid te krijgen in België. Her en der krijgen we meer vraag over bioresonantie en wat het juist kan doen. In deze blog wil ik je in mensentaal uitleggen hoe bioresonantie werkt en wat je er mee kan doen.

Wat is energetische geneeskunde?

blog6Er zijn verschillende vormen van geneeskunde. Daar waar de klassieke geneeskunde zich richt op het symptoom van een probleem, richt de energetische geneeskunde zich meer op het oorzakelijk conflict van een symptoom.  Bioresonantie is een vorm van ‘energetische geneeskunde‘.

Alles is energie. Echter klinkt het woord ‘energie’ soms wat zweverig omdat het niet tastbaar is. Het is niet altijd even gemakkelijk uit te leggen maar de beste vergelijking kan je maken met elektriciteit.

Net zoals stroom is energie ook meetbaar. In de acupunctuur kan je bv met elektro-acupunctuur werken zodat je de weerstand van bepaalde acupunctuurpunten kunt meten. Het is ook vanuit een bepaalde energetische verstoring dat fysieke klachten zich kunnen uiten. Energetische geneeskunde gaat zich dus bezighouden met de meting en/of behandeling van storingen die zich fysiek uiten. Er kan ook preventief gekeken worden welke energetische stoornissen er al klaar zitten die nog geen fysieke symptomen hebben gegeven.

 

Wat is bioresonantie?

Ons lichaam bestaat uit duizenden frequenties of ‘trillingen’. Deze frequenties vind je bv in onze cellen maar ook in voeding, kleur, klank enz. Met een bioresonantietoestel ga je deze frequenties meten. Vergelijk het met een soort sonar. Je stuurt een signaal en kijkt welke signalen er terugkomen. Welk signaal terug botst is een stoorzender voor je lichaam.

Een bioresonantietoestel is een toestel dat verbonden is met een computer aan de ene kant, en aan het lichaam van de patiënt aan de andere kant. Het stuurt ettelijke duizenden frequenties door het lichaam en het softwarepakket op de pc detecteert welke frequenties er ‘botsen’ of terugkomen en kan op deze manier herkennen welke stoorzender er in het lichaam zit. Op deze manier krijg je een samenvatting van alle foute frequenties die problemen kunnen geven op het lichaam.

 

Wat kan er gemeten worden?

In principe kan je alles meten. Het immuunsysteem, het spijsverteringsstelsel maar bv ook belastende factoren zoals zware metalen, toxische stoffen en micro-organismen zoals parasieten, schimmels en virussen. Zo kan het dus zijn dat een energetische verstoring optreedt door een post-virale belasting (bv oa van een herpesvirus of cytomegalievirus) en dat deze fysieke problemen teweeg brengt. Deze fysieke klachten kunnen soms optreden na jaren. Op die moment leg je de link vaak niet met eerder doorgemaakte infecties of virale belastingen. Maar deze kunnen soms de oorzaak zijn van tal van klachten.

Als je éénmaal weet welke stoorzenders of stoorfrequenties het lichaam (op dat moment) ondermijnen, weet je ook wat je eraan kan doen. Zo kan het zijn dat er bepaalde supplementen/bloesems nodig zijn om je energetische evenwicht terug te harmoniseren. Maar het toestel kan op zich ook energetisch werken door de frequenties zelf te sturen naar het lichaam. Maw, het kan frequenties meten en ook sturen.

blog3

Meten is weten en door het lichaam in kaart te brengen, kan het toestel kijken op welk niveau er een probleem is. Zo kan het zijn dat er een onbewuste mentale blokkade zit (bv een traumaverwerking die op een onbewust niveau zit), die op den duur ook zorgt voor de nodige fysieke kwalen.

De noden van onze maatschappij zijn zodanig veranderd, dat bioresonantie wel degelijk een nieuwe manier is van meten. In het bloed kan je namelijk niet alles nakijken! Heel wat mensen zijn bv moe en toch is het bloed in orde. Vaak worden deze mensen in de categorie geplaatst van ‘psychisch’ of ‘het is stress’. Wat niet gemeten kan worden, kan ook niet worden aangetoond.

Elke stoorzender heeft een effect op je lichaam. Door oorzakelijk te kijken wat er hapert, kan je het lichaam terug meer in balans krijgen. Ook bv in de topsport heeft men bioresonantie ontdekt. Zo wordt de bekende tennisser Djokovic al geruime tijd behandeld met bioresonantie.

 

Verschillende toestellen.

De voorbije decennia zijn er heel wat verschillende toestellen op de markt verschenen. Echter is het principe van bioresonantie hetzelfde. Je meet frequenties en kijkt welke resoneren en welke niet.

scio-indigo

Mocht je zelf willen ervaren wat bioresonantie kan doen, kan je bij ons terecht in Epicentrum Westmalle bij onze collega Mia Van Cotthem. Zij werkt met een SCIO-INDIGO waar ze mee meet en behandelt. Tevens meet zij ook uit met een ESP-SCAN; een meettoestel dat ontwikkelt is door Dr. Annick Mollen.

 

 

Gezonde groeten,

Niels

 

 

 

Niels Eelens

info@eelens.com

Niels is osteopaat. Hij richtte samen met zijn vrouw Hanne groepspraktijk Epicentrum op. Hij doceerde jaren aan The International Academy of Osteopathy te Kopenhagen en is momenteel, naast zijn werkzaamheden als osteopaat, voorzitter van een post-graduaat school voor osteopathie.

4 Comments
 • Liesvanaelst@hotmail.com'
  Lies van Aelst 21:47, 14 oktober 2016 Beantwoorden

  Hallo Niels,

  De bioresonantie wat houd dit in? En wat kan zo een behandeling kosten?
  Heeft dit ook iets te maken met voedsel intolerantie testen of is dit weer iets heel anders?

  Ik zou graag meer uitleg hier over hebben. Voel me al enkele jaren niet goed.

  Beste groeten
  lies

 • liesvanaelst@hotmail.com'
  Lies 12:47, 15 oktober 2016 Beantwoorden

  Niels,
  Ik lees hier de uitleg over de bioresonantie, hoe lang duurt zo een behandeling en wat zijn de kosten hier van? Is dit met 1x te verhelpen of moet je dan meerdere keren komen.
  Is dit hetzelfde als voedsel intolerantie of helemaal iets anders, kunnen jullie dit ook meten die voedsel intolerantie?
  Ik voel me al geruime tijd niet goed en daarom viel dit artikel mij op.
  Zou u mij iets meer kunnen laten weten hier over.

  Beste groeten,
  Lies

Post a Comment