Blog

De eerste muggen

18:21 20 juli in Gezondheid
0 Comments
22

De eerste zonnestralen komen er stilaan door. Onze dochter stond vanochtend op met haar eerste muggenbeten. Het is weer die tijd van het jaar…

Het is voor velen een jaarlijks terugkomende missie: de strijd tegen muggen, vooral voor het gezinslid dat de meeste muggen aantrekt. Frappant genoeg wordt de ene persoon vrijwel niet gestoken, terwijl de andere altijd de pineut is. Dus licht uit in je slaapkamer en citroenplant naast je bed. Helaas… de muggen komen toch nog. Ze blijken al van ver onze lichaamsgeur te detecteren.

Natuurlijke middelen

 

Natuurlijke insectenwerende middelen kennen een lange historie van gebruik. Bekend zijn onder andere tijm (Thymus vulgaris), munt (Menta piperata), knoflook en oregano. Deze planten hebben zowel inwendig als uitwendig hun effect. Bij sommige mensen werkt het om extra B-vitaminen in te nemen. Vooral bij mensen met een zwakke bloedsuikerhuishouding zou dat baat hebben. Goed onderzoek is hierover echter slecht te vinden.

Eenmaal gestoken

 

Wat te doen als je eenmaal gestoken bent? Het geloof van ‘kruisjes zetten tegen de jeuk’ helpt helaas niet. Wat beter werkt is een gel met zilverhydrosol. Dit werkt antibacterieel en jeukstillend. Smeer het zo vaak op de plek als je wilt. Zo raden we vaak “Argentyn-23 first aid gel” van het bedrijf Energetica Natura aan.

Ook “Arctisting” van het bedrijf Causamatics raden we met enige regelmaat aan. Het lijkt op homeopathie maar het is het niet. Voor wie gemakkelijk last heeft van de gevolgen van beten van oa muggen, is hier zeker bij gebaat. Eén buisje per week nemen ter preventie OF als je last hebt direct starten met de tube met het oranje etiket. We hebben hier zeer goede ervaringen mee!

 

Geniet van de zomer ! 🌞🌞🌞

Niels

 

 

Bron: energetica blog

Niels Eelens

info@eelens.com

Niels is osteopaat. Hij richtte samen met zijn vrouw Hanne groepspraktijk Epicentrum op. Hij doceerde jaren aan The International Academy of Osteopathy te Kopenhagen en is momenteel, naast zijn werkzaamheden als osteopaat, voorzitter van een post-graduaat school voor osteopathie.

No Comments

Post a Comment