
Inspiratie – recept: Banaan chocolade cupcakes
Bij het posten van dit blog viel het me op dat ik graag met cupcake-vormpjes werk.. 😀
Dus in het rijtje van originele cupcakes, hier een nieuwe versie met bananen als hoofdingrediënt!
Ze zijn bovendien gluten-, tarwe – en melkvrij!
Ingrediënten:
â—¦ 2 rijpe bananen
â—¦ 1 cup havermout of meel (ik gebruikte 1/3 amandelmeel en 2/3 havermeel)
â—¦ 2 eieren
â—¦ 1/4 cup honing
â—¦ 1,5 theelepel bakpoeder
â—¦ Snufje zout
â—¦ 1/2 cup chocolade bolletjes/ stukjes
(1 cup is gelijk aan een maatbeker vullen met het ingrediënt tot 250ml)
Stap voor stap:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Meng alle droge ingrediënten behalve de chocolade in een kom
3. Meng alle natte ingrediënten in een andere kom
4. Meng nu de 2 bij elkaar tot een glad deeg
5. Roer de chocolade erdoor, maar hou nog wat apart om er bovenop te doen
6. Verdeel het deeg in 12 vormpjes en doe de chocolade er bovenop
7. Bak ongeveer 25-30 minuten
Smakelijk!! Hanne
No Comments