Blog

Inspiratie – recept: Banaan chocolade cupcakes

20:02 12 mei in Recept
0 Comments
22

 

Bij het posten van dit blog viel het me op dat ik graag met cupcake-vormpjes werk.. 😀

Dus in het rijtje van originele cupcakes, hier een nieuwe versie met bananen als hoofdingrediënt!

Ze zijn bovendien gluten-, tarwe – en melkvrij!

 

Ingrediënten:

 

â—¦ 2 rijpe bananen
â—¦ 1 cup havermout of meel (ik gebruikte 1/3 amandelmeel en 2/3 havermeel)
â—¦ 2 eieren
â—¦ 1/4 cup honing
â—¦ 1,5 theelepel bakpoeder
â—¦ Snufje zout
â—¦ 1/2 cup chocolade bolletjes/ stukjes

(1 cup is gelijk aan een maatbeker vullen met het ingrediënt tot 250ml)

 

Stap voor stap:

 

1. Verwarm de oven voor op 175 graden

2. Meng alle droge ingrediënten behalve de chocolade in een kom

3. Meng alle natte ingrediënten in een andere kom

4. Meng nu de 2 bij elkaar tot een glad deeg

5. Roer de chocolade erdoor, maar hou nog wat apart om er bovenop te doen

6. Verdeel het deeg in 12 vormpjes en doe de chocolade er bovenop

7. Bak ongeveer 25-30 minuten

 

Smakelijk!!

Hanne

Hanne De Ruyck

hanne@epicentrum.be

Hanne is osteopaat en kinderosteopaat. Ze richtte samen met haar man Niels groepspraktijk Epicentrum op. Ze is tevens een gedreven docente in topics aangaande osteopathie bij kinderen en zwangere vrouwen.

No Comments

Post a Comment