Blog

Inspiratie – recept: Bounty – balletjes

21:46 25 januari in Geen categorie
0 Comments
58

Een nieuw, fijn en gezond tussendoortje: Bounty-balletjes! Slechts een paar pure ingrediënten heb je nodig en ze zijn letterlijk in een handomdraai gemaakt!

En dat in tegenstelling tot de klassieke Bounty. Want daarin zit niet minder dan suiker, kokos (21%), glucosesiroop, cacaomassa, cacaoboter, emulgatoren (soja lecithine, E471), magere melkpoeder, botervet, bevochtigingsmiddel (glycerol), lactose, weipoeder, zout, natuurlijke vanille-extract en natuurlijk aroma. Suiker wordt als eerste vermeld, dus dat is het ingrediënt dat er in de grootste hoeveelheid inzit. Gevolgd door kokos en daarna lezen we glucosesiroop, terug een suikerderivaat! In onze kokosballetjes zit er enkel één eetlepel honing. En geloof me: ze zijn zoet genoeg en hoeven niet onder te doen voor de echte Bounty’s!

 

Ingrediënten:

 

150 gr geraspte kokos

125 ml rijstmelk

1 eetlepel honing

1 eetlepel arrowroot (bindmiddel)

200 gr pure chocolade

 

Zo maak je ze:

 

Verwarm 125 ml rijstmelk in een steelpannetje op het vuur. Voeg er 1 eetlepel honing aan toe en 1 eetlepel Arrowroot. Arrowroot is een poeder van de wortel van de pijlwortelplant en zorgt ervoor dat vloeistof inbindt. Blijf roeren in de melk. Het zal op een paar minuten in een kleverig papje veranderen.

Weeg 150 gr kokospoeder af en giet hierbij het rijstmelkpapje.

Roer en meng goed tot je een kleverige massa bekomt. Van dit mengsel kneed/rol je balletjes met je handen.

Leg de kokosbolletjes even in de diepvries zodat ze hard worden.

Smelt ondertussen 200 gr pure chocolade au-bain marie.

Haal de bolletjes terug uit de diepvries.

Prik met een stokje in een kokosbolletje en dompel het onder in de chocoladesaus. Leg het op een bord en strooi er beetje kokosrasp over. Herhaal tot ze allemaal een chocolade-jasje hebben.

 

*Smakelijk!*

Hanne

Hanne De Ruyck

hanne@epicentrum.be

Hanne is osteopaat en kinderosteopaat. Ze richtte samen met haar man Niels groepspraktijk Epicentrum op. Ze is tevens een gedreven docente in topics aangaande osteopathie bij kinderen en zwangere vrouwen.

No Comments

Post a Comment