Inspiratie – recept: Broccolibrood
Bloemkoolpizza, pompoenpannenkoeken, zoete aardappel brownie,… en nu ook broccollibrood! Groenten verwerken in recepten waarin je ze absoluut niet zou verwachten. Het is niet alleen heel erg “in”, maar telkens opnieuw ook verrassend lekker en extra gezond!
Ik vertel jullie hier het geheim achter brocollibrood. Ideaal om een gezond smoske te maken voor een middaglunch!
Ingrediënten:
- 1 broccoli
- 100 gr amandelmeel
- 4 eieren
- snuifje zout
- kruiden naar smaak: provenciaalse kruiden, oregano, basilicum,…
Zo eenvoudig maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 gr
- Was en snijd 1 broccoli in stukken (de roosjes en de stam)
- Mix de broccoli in de blender tot “brocollirijst” (best in stapjes wat toevoegen)
- Doe de gemixte brocolli in een kom, samen met 100 gr amandelmeel en 4 eieren
- Meng alles goed door elkaar tot je een kleverige massa bekomt
- Kruid af naar smaak
- Doe het mengsel in een grote schaal met bakpapier en strijk het uit met een vork tot het ongeveer 1,5 cm hoog is
- Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 gr
- Laat even afkoelen, snijd in stukken en beleg naar smaak (in het voorbeeldje op de foto gebruikte ik gerookte zalm, tomaat, preikiemen en rode biet kiemen. Een aanrader! Kiemen zijn trouwens 100 keer gezonder dan gewone groenten omdat ze alle essentiële bouwstoffen bevatten om een volledige plant te laten groeien)
* Smakelijk *
Hanne
No Comments