Blog

Inspiratie – feestrecept: Vegan avocado – cheesecake

16:44 18 december in Inspiratie, Recept
0 Comments
111

 

Een verrassend fris en lekker feestrecept! Heel eenvoudig en snel gemaakt in de keukenmachine.
Ik probeerde het uit en…  succes gegarandeerd!!

Een woordje over de avocado vrucht…  Inderdaad avocado is geen groente, maar wel een fruitsoort! En deze vrucht is super interessant want het heeft een indrukwekkende voedingswaarde. Een avocado bevat de juiste vetten en meer eiwitten dan andere fruitsoorten, is heel vezelrijk en een echte vitaminebom! Een avocado is rijk aan vitamine B, vitamine C, vitamine E en het moeilijk te vinden vitamine K dat helpt bij de opbouw van sterke botten. En suikers, die zitten er bijna niet in!

Omwille van deze kenmerken zijn avocado’s: cholesterolverlagend, helpend bij artritis of gewrichtspijn, bloedsuikerspiegel regulerend, helpend bij een gezonde zwangerschap, preventief beschermend tegen depressies, eetlust remmend,.. en goed voor een mooie huid!

 

VEGAN AVOCADO-CHEESECAKE

Ingrediënten:

Voor de bodem:
125 g pecannoten (ik gebruikte walnoten)
50 g geraspte kokos
70 g pure chocolade
190 g ontpitte dadels
3 el gesmolten kokosolie op kamertemperatuur

Voor de vulling:
600 g avocadovruchtvlees (+- 6 avocado’s)
2 dl limoensap (+- 8 limoenen)
1,5 tl limoenzeste
190 g biologische honing (of plantaardige siropen zoals ahorn, agave…)
1,75 dl gesmolten kokosolie op kamertemperatuur

Bereiding:

1. Voor de bodem: verwarm de oven voor op 150° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pecannoten en de kokos in de oven gedurende ongeveer zeven minuten tot ze goudbruin zijn.

2. Doe de noten en kokos in een keukenmachine samen met de andere ingrediënten voor de bodem en mix tot een kruimelig, maar kleverig mengsel. Laat het niet helemaal glad worden.

3. Bekleed een springvorm (achttien centimeter doorsnee) met bakpapier. Doe het beslag in de springvorm. Overdek de kruimellaag met bakpapier en druk de bodem goed plat met je handpalm, zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Haal het bakpapier er voorzichtig weer af en zet de vorm in de koelkast.

4. Voor de vulling: mix alle ingrediënten tot een glad mengsel. Voeg naar smaak extra limoensap of -zeste toe en zoet eventueel met wat extra honing of ahornsiroop. De vulling moet fris en een tikje zurig smaken.

5. Haal de vorm uit de koelkast en giet het beslag op de bodem. Dek de vorm af en zet de taart minstens een paar uur of tot de volgende dag in de koelkast tot hij mooi is opgesteven.

 

(Recept uit Plan Boost van Nathalie Meskens)

 

* Smakelijk! *

Hanne

 

Hanne De Ruyck

hanne@epicentrum.be

Hanne is osteopaat en kinderosteopaat. Ze richtte samen met haar man Niels groepspraktijk Epicentrum op. Ze is tevens een gedreven docente in topics aangaande osteopathie bij kinderen en zwangere vrouwen.

No Comments

Post a Comment