Blog

Citroensap en zijn effecten

07:38 12 november in Gezondheid
0 Comments
67

We geven het vaak als advies mee voor onze patiënten.  Het drinken van wat citroensap op nuchtere maag of voor de maaltijd.  Ook in deze blog van enige tijd geleden, raadde ik het drinken van citroensap aan. Heel wat mensen hebben er baat bij.  Maar wat doet het in feite?  6 feiten die hun nut hebben bewezen in de praktijk.

                                   

De voornaamste reden om citroenwater te drinken, is om te ontzuren. Ons lichaam kent namelijk een ideale PH-waarde en deze ligt bij de meeste mensen te laag (het lichaam is dus te zuur). Voedingsmiddelen zoals vlees, eieren, alcohol, koolzuur, koffie, kaas, zoetstoffen,energiedrankjes en suiker verzuren ons lichaam sterk. Het drinken van citroenwater draagt bij aan een goede ontzuring. Citroen smaakt namelijk zuur maar is voor ons lichaam juist basisch. Wanneer je elke dag een glas met een beetje citroensap drinkt, help je je lichaam een gezonde PH-waarde te behouden.

Citroensap prikkelt de lever om beter te ontgiften. De meeste mensen die ’s ochtends citroensap drinken wanneer ze opstaan, helpen zo hun lever om de afvalstoffen van die nacht beter af te voeren.

Mensen die spijsverteringsproblemen hebben, slecht kunnen ontbijten of snel verstoppingen hebben, kunnen gebaat zijn bij het drinken van citroenwater in de ochtend. Citroensap brengt namelijk de spijsvertering langzaam op gang en warm water stimuleert de organen extra. Ook helpt citroensap om de afvalstoffen in de darmen beter af te kunnen voeren.

Citroensap bevordert de verbranding van voedingsstoffen gedurende de dag. Begin de dag met een glas water met citroensap en je verbranding komt gemakkelijker op gang.

Citroensap is goed voor je weerstand. Het bevat vitamine C, een voorwaarde voor het goed opnemen van ijzer. Ijzer heb je weer nodig voor een goede weerstand op te bouwen.

Kalium in citroensap helpt om de bloedsuikerspiegel constant te houden gedurende de hele dag. Hierdoor heb je meer energie gedurende de dag en het voorkomt gewichtstoename door bloedsuikerschommelingen.

 

Gezonde groeten,

 

Niels

bron:floora.nl

Niels Eelens

info@eelens.com

Niels is osteopaat. Hij richtte samen met zijn vrouw Hanne groepspraktijk Epicentrum op. Hij doceerde jaren aan The International Academy of Osteopathy te Kopenhagen en is momenteel, naast zijn werkzaamheden als osteopaat, voorzitter van een post-graduaat school voor osteopathie.

No Comments

Post a Comment