Blog

Inspiratie – recept: Raw food: Rode vruchtentaart!

08:00 12 april in Inspiratie, Recept
0 Comments
66

Raw food?! Klinkt het reeds bekend in de oren of heb je er nog nooit eerder van gehoord? Er zijn mensen die zweren bij alles rauw klaar te maken en te eten, met zo min mogelijk bewerkingen en dus zonder te bakken/verhitten of koken. Het zou supergezond zijn om zo puur te eten.

Ik bezocht in het verleden reeds twee restaurantjes waar ze enkel raw food presenteren. Echt een onverwachtse maar heerlijke ervaring.. je kan het bijna niet geloven dat ze alles verkrijgen zonder te koken of te bakken! Telkens sloot ik de maaltijd af met een superlekker stukje raw food ‘kaastaart’. Zonder melkproducten weliswaar! Beide restaurantjes hielden hun taartrecept goed geheim. Dus ging ik zelf op zoek en vond een recept voor een heerlijke raw food rode vruchtentaart. Gemakkelijk te maken, gezond en echt superlekker. Je scoort er beslist bij iedereen mee! En je kan ze met een goed gevoel aan je kinderen serveren!

Deze taart is een gezond nagerecht of een tussendoortje en is gegarandeerd veganistisch (geen melkproducten), glutenvrij en lactosevrij!

 

Ingrediënten voor een taart met doorsnede 25 cm:

 

Voor de bodem:

  • 18 dadels
  • 180 gr amandelen (of amandelmeel)
  • 1/2 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 snuifje zout

 

Voor de vulling:

  • 240 gr cashewnoten
  • 1,5 handje rood fruit
  • 10 eetlepels ahornsiroop
  • 10 eetlepels kokosroom
  • sap van 1 limoen
  • 4,5 eetlepels gesmolten kokosolie

 

Als afwerking: rood fruit en eventueel wat munt

 

Hoe maak je het?

 

De bodem:

Doe eerst de dadels in een blender en mix ze fijn tot een plakkerige massa. Haal ze uit de blender. Vervolgens maal je de amandelen in de blender tot amandelmeel. Of je kan ook amandelmeel gebruiken dat je koopt in de winkel.
Voeg de gemixte dadels bij het amandelmeel, samen met de speculaaskruiden en een snuifje zout. Mix alles tesamen opnieuw. Meng het tot slot met de hand in een glazen kom.
Bedek de bodem van een taartvorm met het amandel-dadelmengsel. Het is een kleverig mengsel dat je er gewoon kan in boetseren tot je de hele oppervlakte bedekt hebt. Je hoeft je taartbodem niet in te vetten trouwens.
Zet de taartbodem in de diepvries.

Variant: wat ook leuk is, is om niet 1 taart te maken, maar kleine taartjes. Dan kan je silicone cupcakevormpjes gebruiken om te vullen.

 

De vulling:

Alle ingrediënten voor de vulling mag je in 1 keer samen in de blender mixen tot een zo glad mogelijk beslag.
Haal dan de taartvorm uit de diepvries en bedek de taartbodem met de vulling.
Plaats de taart vervolgens terug in de diepvries gedurende een nachtje.
Voor je ze opdient, haal je ze best een half uur op voorhand uit de diepvries. Ze komt normaalgezien gemakkelijk uit de vorm. Versier ze met rood fruit en eventueel wat muntblaadjes.

En genieten maar!

 

* Smakelijk! *

Hanne

 

 

Hanne De Ruyck

hanne@epicentrum.be

Hanne is osteopaat en kinderosteopaat. Ze richtte samen met haar man Niels groepspraktijk Epicentrum op. Ze is tevens een gedreven docente in topics aangaande osteopathie bij kinderen en zwangere vrouwen.

No Comments

Post a Comment