Blog

Weekend detox en yoga: een verslag

09:45 07 april in Gezondheid, Inspiratie
0 Comments
64

Niet alleen in het najaar (zie vorig blogbericht over ontgiften), maar ook in het voorjaar kan een extra detox inspanning wonderen doen. Daarom besloot ik om, samen met een groep enthousiastelingen, een weekend mee te gaan ‘detoxen’. Twee keer per jaar, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar, worden er yoga en detox weekenden georganiseerd. De organisatrice die ik kende, was er laaiend enthousiast over en maakte me erg benieuwd!

 

 

Lang keek ik er al naar uit tot we een mailtje met de voorbereidingen kregen. Het was dus echt menens! Een week voordat we op ons weekend vertrokken, hielden we ons best al aan een aantal voedingstips en gingen we al mild gaan vasten. Zo dronken we best anderhalve liter water per dag en moesten we alcohol, koffie, thee en frisdranken vermijden. We werden aangeraden onze dag te starten met een glas lauw water met citroensap. Verder werd geadviseerd om dierlijke producten, suikers, tarwe, margarine en zout zoveel mogelijk te vermijden. Okay, so far, so good!


En dan was het eindelijk zo ver… Bij aankomst vlogen we er onmiddellijk in en gingen van start met een heerlijke soep. We begonnen elke dag steevast met citroenwater en dronken ook veel gemberthee. Doorheen de dag kregen we verder sappen, smoothies en soepen. Je zou gaan denken dat je hierbij een fameus hongergevoel kreeg, maar dat viel behoorlijk mee. Wel hoorde ik hier en daar mensen die wat lichamelijke reacties kregen zoals hoofdpijn, wat normale ontgiftingsreacties zijn. Gelukkig had ik hier geen last van.

 

Tussen de maaltijden door werd er yoga gegeven. Zalig! Verder konden we een sauna nemen, werd er een wandeling gemaakt en was er ook de mogelijkheid om te zwemmen. Door de combinatie van de lichamelijke activiteiten en de gezonde voedingskuur, wordt het effect van ontgiften versterkt. Kortom, het was eigenlijk een verwenweekend voor lichaam en geest! Een ontgiftingskuur hou je best een drietal weken aan. Hier was het slechts een weekend (dat veel te snel om was trouwens). Er werd dan ook aangeraden om thuis verder geleidelijk aan terug af te bouwen.

Wat mij vooral opviel en bij zal blijven is de totale ontspanning! Waar je anders tussen je drukke agenda door nog even probeert op je voeding te letten en eventueel wat te ontgiften, kom je hier helemaal tot rust. En ook het groepsgevoel dat er leeft, werkt enorm motiverend! Het is alvast een aanrader voor iedereen en wat mij betreft, zeker voor herhaling vatbaar!

Namasté!

Liza

 

Met dank voor de organisatie van het weekend, de mooie foto’s en de heerlijke receptjes aan Health Art by Irina!

Hanne De Ruyck

hanne@epicentrum.be

Hanne is osteopaat en kinderosteopaat. Ze richtte samen met haar man Niels groepspraktijk Epicentrum op. Ze is tevens een gedreven docente in topics aangaande osteopathie bij kinderen en zwangere vrouwen.

No Comments

Post a Comment