Blog

Inspiratie – recept: fruitijsjes als gezond tussendoortje

12:52 11 september in Recept
0 Comments
52

Wat is er leuker en meer ontspannend dan een lekker ijsje te eten onder een warm najaarszonnetje? En wat als je nu eens zelf je fruitijsjes maakte? Het is super eenvoudig, snel te maken en lekker gezond op de koop toe. Bovendien kan je eindeloos variëren, dus laat je creativiteit maar de loop gaan!

Deze fruitijsjes maakte ik laatst. Ik gebruikte ongeveer een goeie kop vol met blauwe bessen en frambozen, mixte ze en voegde er nog het sap van twee appelsienen aan toe. Eventjes in de diepvries en klaar!

Voor de kleine ijsjes mengde ik anderhalve kiwi met twee soeplepels volle yoghurt. Als het mengsel eenmaal in de potjes was, voegde ik nog kleine stukjes kiwi eraan toe. Voor deze laatste variant gebruikte ik ook potjes die ik liggen had. De plastieken lepeltjes deden dienst als stokje.

Het is een super alternatief als tussendoortje voor alle snelle suikers waar we het over hadden in onze blog over suikerverslaving bij kinderen.

Mijn dochtertje is er alvast dol op (en de mama stiekem ook) en haar dagelijkse portie fruit en vitamines heeft ze met veel smaak naar binnen gesmuld!

20160912_123052

Probeer het zelf uit! En vooral…laat het smaken!

Groetjes,

Liza

No Comments

Post a Comment