Blog

Inspiratie: boekentip

15:02 03 juli in Inspiratie
1 Comment
66

“Kan je me een goed boek adviseren Niels?” Een vraag die ik regelmatig hoor in de praktijk!

Het is duidelijk dat er heel wat mensen met hun gezondheid bezig zijn en zich hierin willen bijscholen. Ik kan het alleen maar motiveren! Het wordt bovendien tijd dat er op school en in de media meer tijd wordt gespendeerd aan ‘gezondheid’ en basisinzichten voeding, beweging en misschien wel mindfull leven.

Ik heb in mijn leven al heel wat boeken verslonden omdat ik graag up-to-date blijf van de nieuwigheden in de gezondheidswereld. Vaak zijn dit professionele boeken waar je als leek niet veel aan hebt. Maar nu en dan verschijnen er boeken die ik graag deel met onze patiënten of mensen die het me vragen. Boeken die gemakkelijk leesbaar zijn en waar je direct praktische tips kan uithalen.

We zouden jullie graag via onze blog af en toe een boek voorstellen. We gaan voor toegankelijke boeken, vlot leesbaar, met veel praktische tips en correct onderbouwd.

Waarom je beter weet wat je eet

 

Het eerste boek dat2 ik me je wil delen is het boek ‘Waarom je beter weet wat je eet’ van Dr. Annik Mollen.

Een uitstekend ‘basisboek’ dat uitlegt wat voeding is, wat het doet met ons lichaam en waar het fout kan gaan. Zij stelt dat we moeten denken als een cel en ons lichaam niet mogen bekijken als een chemische fabriek. Dr Mollen duidt aan waar het fout kan gaan, zowel op voedingsvlak, als leefomgeving als manier van leven. Je krijgt een antwoord op volgende vragen: Hoe werkt een lichaam en hoe haalt het energie uit de voeding? En uit wat bestaat voeding en hoe wordt het verwerkt? Waar kan het fout gaan en wat kan je er ZELF aan doen?

Een zeer interessant boek over gezondheid en wat je zelf eraan kan verbeteren!

Een echter aanrader met een praktisch overzicht!

                                                                                                                                                                                                                                                        

Wat vond ik interessant aan dit boek?

  • Een refresher over de kracht van voeding. Wat voeding doet met ons, hoe het wordt opgesplitst en verteerd.
  • Dat we moeten denken als een cel en ons niet ‘zomaar’ moeten verzadigen met eten waar ons lichaam niets aan heeft of niets mee doet.
  • Het belang van een goed zuur-base evenwicht in het lichaam en wat de consequenties zijn als dit niet in balans is.
  • Het gevaar van een gestoorde darmflora en hoe dit kan inwerken op je totale immuniteit.
  • Verdere specifieke tips voor bepaalde aandoeningen zoals hormonale klachten, hoofdpijn en veroudering.

 

In Epicentrum geven we ook regelmatig workshops over voeding en gezondheid. Zo zal onze collega Katja Coppens op vrijdag 23 september een infoavond geven over voeding, energie en gezondheid te Westmalle. ‘Energyboost’ gaat door op vrijdag 23 september om 19.30 en kost 20 euro. Wil je er graag bij zijn, laat het ons even weten op westmalle@epicentrum.be of ons praktijknummer op 03 290 30 90. Plaatsen zijn beperkt dus weer er op tijd bij!

Gezonde groeten,

Niels

 

Niels Eelens

info@eelens.com

Niels is osteopaat. Hij richtte samen met zijn vrouw Hanne groepspraktijk Epicentrum op. Hij doceerde jaren aan The International Academy of Osteopathy te Kopenhagen en is momenteel, naast zijn werkzaamheden als osteopaat, voorzitter van een post-graduaat school voor osteopathie.

Post a Comment