Blog

Inspiratie: recept: healthy bananenbrood

12:37 23 mei in Recept
1 Comment
81

 

Bananenbrood bakken is een echte hype. En niet zonder reden!

Het is heerlijk, voedzaam en gemakkelijk te maken.

Ideaal voor een uitgebreid ontbijt, een brunch of als gezond tussendoortje!

 

Klassiek bananenbrood wordt gemaakt met bloem en suiker. Hier vind je een gezonde variant dat glutenvrij, lactosevrij en suikervrij is. Het is een verwennerij dat je gerust ook kan eten wanneer je aan het afslanken bent.

 

Ingrediënten gezond bananenbrood:

 

  • 3 (zeer) rijpe bananen
  • 50 gram ontpitte dadels of 4 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eieren
  • 150 gram meel/bloem*
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 50 gram gehakte noten (walnoten, amandelnoten, hazelnoten,…)
  • Zout
  • Extra’s voor de liefhebbers: 1 theelepel kaneel of 3 eetlepels (raw) cacao poeder voor een chocoladevariant **

 

* Ik koos voor 100 gram amandelmeel en 50 gram boekweitbloem. Je kan echter variëren met meel. Opties zijn boekweit-, havermout-, kokos-, amandel- en quinoa meel. Let op: havermoutmeel kan soms wel sporen van gluten bevatten.

** Ik voegde 3 eetlepels cacao poeder toe

*** Op het brood strooide ik amandelschilfers

 

Zo maak je het:

 

* Verwarm de oven voor op 175 graden

* Doe de bananen (en de eventuele ontpitte dadels) in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel.

* Klop in een kom de eieren met zout luchtig (2 minuten)Meng dan de eieren voorzichtig door het bananenmengsel en spatel ook het meel, de gehakte noten, de bakpoeder (en de eventuele ahornsiroop) erdoor.

* Roer alles tot een glad beslag

* Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier

* Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 45-50 minuten goudbruin.

* Als de cake te snel donker wordt, kun je het blik afdekken met wat aluminiumfolie.

* Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je hem er uithaalt? Dan is je brood klaar.

* Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

 

 

IMG_1636

Bananenbrood met cacaopoeder

 

Dit bananenbrood is gebaseerd op een recept uit het Voedselzandloper kookboek

ps: als je twijfelt: al doet de naam dat vermoeden, toch smaakt bananenbrood helemaal niet overheersend naar banaan…

* Smakelijk! *

Hanne

Hanne De Ruyck

hanne@epicentrum.be

Hanne is osteopaat en kinderosteopaat. Ze richtte samen met haar man Niels groepspraktijk Epicentrum op. Ze is tevens een gedreven docente in topics aangaande osteopathie bij kinderen en zwangere vrouwen.

1Comment

Post a Comment