Blog

Gezonde appelcrumble

14:43 18 mei in Recept
0 Comments
31

 

Dit lekkere receptje kan dienen als een gezond dessertje maar je kan het ook als ontbijt nuttigen.

Er zit in deze crumble geen ei, gluten, tarwe of melk (als je plantaardige boter gebruikt).

 

Ingrediënten:

  • 125 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 115 gram boter (plantaardig om het volledig vegan te maken)
  • 4 zoete appels
  • Kaneelpoeder

 

Stap voor stap uitgelegd:

  • Verwarm de over voor op 200°C
  • Snij ondertussen de appels in blokjes en meng het met wat kaneelpoeder.
    Leg dit in een ovenschaal. De appels dienen als bodem voor je appelcrumble
  • Voor de crumble meng je het amandelmeel, de havermout en de boter met elkaar. Dit moet je een tijdje goed kneden met je handen.
  • Doe het mengsel bovenop de appels. Zie dat alles goed verdeeld is.
  • Steek de ovenschaal 25-30 minuten in de oven.

 

En dan kan je van deze heerlijke appelcrumble zowel warm als koud genieten.

 

Smakelijk!

 

 

 

Birgit Konings

birgitkonings@outlook.be

Birgit is osteopaat en kinderosteopaat. Sinds 2024 is ze medevennoot in Epicentrum. Ze is gepassioneerd door alles omtrent gezondheid en welzijn.

No Comments

Post a Comment