Blog

De kracht van geur

14:11 12 mei in Geen categorie, Gezondheid, Inspiratie
0 Comments
42

In deze corona-tijd verstuiven we etherische olie in onze wachtkamer en praktijkruimten. Naast het ‘bacterieel’ ontsmetten, kan je viruspartikeltjes in de lucht verzwakken via een aromadiffuser.

Je hebt wellicht al van etherische oliën gehoord? Deze oliën hebben een zeer sterke werking voor tal van toepassingen.

 

Volgende oliën hebben een goede antivirale werking

 

Teatree | Tea tree (Melaleuca alternifolia) werkt sterk antiviraal. Bovendien werkt tea tree ook tegen bacteriën en schimmels. De antiseptische werking is twaalf maal sterker dan bijvoorbeeld een chemische desinfectant zoals fenol. Het remt het virus al in de eerste stadia voordat het virus kan doorstoten in de cel.

Citroen | Eén van de betere oliën bij griep en verkoudheid. De sterke antibacteriële en antivirale werking maakt het tot een ideaal middel om de atmosfeer in bijvoorbeeld een ziekenkamer te desinfecteren. Citroenolie kan het lichaam beschermen tegen alle mogelijke infecties. Citroen bevat 68% d-limonene, een krachtige anti-oxidant die een reinigende werking heeft en stoffen bevat die onderzocht zijn op hun functies voor het immuunsysteem.

Tijm | Een belangrijk onderdeel van tijmolie is thymol. Thymol is zeer effectief bij de behandeling van schimmels en virussen. De zuiverende eigenschappen van deze olie overtreffen die van vele synthetische kiemdodende middelen.

Zilverspar | Deze olie kan het immuunsysteem activeren en verdiept de ademhaling. Daardoor is de olie zeer geschikt ter ondersteuning van de behandeling van aandoeningen aan de luchtwegen, hoesten, griep en koorts.

Ravintsara | In een aromadiffuser komt de krachtige antivirale werking extra goed tot zijn recht. Tevens is het een zeer goede geur om je woonruimtes energetisch te reinigen en een frisse geur te geven.

Overige etherische oliën die goed kunnen werken zijn:

bergamot (Citrus bergamia),

lemongrass (Cymbopogon flexuosus),

kruidnagel (Eugenia Caryophyllus)

alle eucalyptusoliën

citroenmelisse (Melissa Officinalis)

bergden (Latschenkiefer)

alle pepermuntoliën

 

Referenties

1) Selvarani Vimalanathan, James Hudson (2014) Anti-influenza virus activity of essential oils and vapors. American Journal of Essential Oils and Natural Products; 2 (1): 47-53
2) Besedovsky, L., Lange, T., & Born, J. (2012). Sleep and immune function. Pflugers Archiv : European journal of physiology, 463(1), 121–137. https://doi.org/10.1007/s00424-011-1044-0

Bron: Causamatics

Niels Eelens

info@eelens.com

Niels is osteopaat. Hij richtte samen met zijn vrouw Hanne groepspraktijk Epicentrum op. Hij doceerde jaren aan The International Academy of Osteopathy te Kopenhagen en is momenteel, naast zijn werkzaamheden als osteopaat, voorzitter van een post-graduaat school voor osteopathie.

No Comments

Post a Comment