Blog

Corona Update

19:20 29 april in Geen categorie
0 Comments
54

Vanaf 4 mei openen we terug onze deuren en staan we met heel veel zin terug ten volle paraat voor jullie! Onze collega’s mogen dan hun werk hervatten en bouwen langzaamaan hun agenda weer op.

Concreet betekent dit dat ALLE gemaakte afspraken kunnen doorgaan, TENZIJ je telefonisch gecontacteerd wordt.

Deze herstart vraagt natuurlijk een hele reorganisatie en verloopt onder strikte hygiënische maatregelen en goede afspraken. Deze hebben we de afgelopen weken in de puntjes uitgewerkt en uitgetest. Wij zetten ze graag even op een rijtje voor jullie in onderstaand filmpje:

 

 

Waar zorgen wij voor?

 

– Onze therapeuten werken enkel indien zij zich 100% gezond voelen en geen enkel symptoom van ziekte vertonen.

– Onze therapeuten die geen 1,5 m afstand kunnen houden tijdens het consult dragen degelijke mondmaskers.

– Onze therapeuten zorgen voor een extra strikte handhygiëne en beperken de contacten via de handen tot de noodzakelijke behandeling. Een hand schudden zit er dus helaas even niet in.

– Onze therapeuten dragen beschermende werkkledij die elke avond in de kookwas belandt..

– Aangezien het virus via de lucht verspreid wordt, zorgen wij ervoor dat de ruimte tussen elke patiënt extra verlucht wordt. Daarnaast verdampen we in de praktijk essentiële oliën met antivirale werking die de lucht zuiveren.

– We ontsmetten na elke behandeling alle oppervlakken waarmee de patiënt in aanraking is geweest.

– We reorganiseerden de wachtzalen en garanderen dat er voldoende afstand tussen iedereen kan gewaarborgd worden.

– We herschikten ook onze agendaplanning waardoor we meer pauzes hebben om alles te ontsmetten, te verluchten en de wachttijden in de wachtzaal zo kort mogelijk te houden. Onze therapeuten doen er alles aan zo stipt mogelijk te werken.

 

Wat vragen we aan jullie?

 

– Bij de minste twijfel of symptomen van ziek zijn zoals hoesten, koorts, keelpijn, buikkrampen/diarree, nieuwe hoofdpijn,… je afspraak asap telefonisch te annuleren. Ook mochten er personen in je directe omgeving deze symptomen vertonen.

– Graag stipt op tijd aan te komen in de praktijk (max 5 minuten op voorhand), zodoende de wachttijd zo kort mogelijk te houden.

– Geen absolute verplichting, maar in de mate van het mogelijke de richtlijnen van de overheid over het wel of niet dragen van een mondmasker op te volgen.

– Te zorgen voor een goede handhygiëne: handen wassen voor vertrek en extra ontsmetten kan bij aankomst in de wachtzaal met handgel.

Leg jezelf in de watten

 

Zorg goed voor jezelf! Je wordt pas vatbaar voor een virus als je immuniteit daalt.

Slaap voldoende (minimum 7u), vermijd stress, ga niet in de angst, eet gezond en gevarieerd en trek regelmatig de natuur in.

Contacteer ons gerust voor tips ivm het boosten van je immuniteit.

 

Hanne De Ruyck

hanne@epicentrum.be

Hanne is osteopaat en kinderosteopaat. Ze richtte samen met haar man Niels groepspraktijk Epicentrum op. Ze is tevens een gedreven docente in topics aangaande osteopathie bij kinderen en zwangere vrouwen.

No Comments

Post a Comment