Kinderyoga

fotokinderyoga2
fotokinderyoga1
Kinderyoga

Kinderyoga bevordert je souplesse, kracht en evenwicht, zowel in fysiek als mentaal opzicht. Het is een opkikker voor je zelfvertrouwen en concentratie. Spelenderwijs kom je tot rust en in contact met jezelf en met yoga.

We gaan op reis naar het oerwoud, groeten de zon, zingen, dansen rond het kampvuur. We maken het ook heel stil tijdens de ademoefeningen en heerlijke massages. Dit alles in een sfeer van ‘niets moet, alles mag’, met respect voor jezelf en de ander.

Iedere les bestaat uit dynamische yoga-oefeningen en spelletjes afgewisseld met rustmomenten.

Voor kinderen van 7 tem 11 jaar.

Kleuteryoga

Kleuters ontdekken de wereld heel actief en beweeglijk. Naast de vele inspanningen en prikkels hebben ze ook ontspanning en rust nodig. Kleuteryoga is daarvoor heel geschikt! Spelenderwijs kan je zoon/dochter tot rust komen en in contact met zichzelf en met yoga.

Kleuteryoga bevordert een goede lichaamshouding, motorische vaardigheden en een goede weerstand. Het
is een opkikker voor je zelfvertrouwen, concentratie en emotionele groei.

We gaan op reis naar het oerwoud, groeten de zon, zingen en dansen rond het kampvuur. We maken het ook heel stil tijdens de ademspelletjes en heerlijke massages. Dit alles in een sfeer van ‘niets moet, alles mag’, met respect voor jezelf en de ander.

Iedere les bestaat uit rustgevende en actieve yogaoefeningen, spelletjes afgewisseld met rustmomenten. Ook de ademhaling, de aanraking en de zintuigen komen aan bod.

Voor kinderen van 4 tem 6 jaar.

Tieneryoga

Tieners gaan door een spannende, leuke, maar soms ook vervelende levensfase. Yoga beoefening kan een enorme steun bieden tijdens deze hectische periode.

Yoga brengt je tot rust en in contact met jezelf. Het bevordert je kracht en je evenwicht, zowel in fysiek als mentaal opzicht en is een opkikker voor je zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en concentratie.

Tieneryoga is een speelse mix van ontspanning en actie. We groeten de zon, doen yogahoudingen en leuke partner – en groepsoefeningen. Dit alles in een sfeer van ‘niets moet, alles mag’, met respect voor jezelf en de ander.

Een les bestaat uit zachte en dynamische yogahoudingen, massage, meditatie, tekenen en ademtechnieken. Je krijgt achtergrondinfo mee over de oefeningen en tips om ze in je dagelijks leven (bv. examenstress, futloos, slecht slapen …) toe te passen.

Voor tieners van 12 tem 14 jaar.

Hoe zit een les in elkaar? Wat mag je verwachten? Bekijk hier een voorbeeldlesje!

Neem hier een kijkje wat een yogales precies inhoudt en hoe een voorbeeldles eruit ziet!

 

Wanneer zijn de volgende lessenreeksen of losse workshops?

 

Gemengde reeks kleuter/kinderyoga op zaterdagvoormiddag tot aan paasvakantie: 7-lessen reeks op 12/01, 26/01, 9/02, 23/02, 02/03 !, 23/03, 06/04 van 9u30 tot 10u30

Gemengde reeks kleuter/kinderyoga op zaterdagvoormiddag tot aan zomervakantie: 5-lessenreeks op 04/05, 18/05, 01/06, 15/06 en 29/06 van 9u30 tot 10u30

Workshops op woensdag van 15u tot 16u:

13/02 vriendschapsworkshop,

24/04 paasworkshop,
15/05 circusworkshop

Inschrijven kan via ons afsprakenformulier, via mail hansbeke@epicentrum.be of telefonisch via 09 256 05 66

Opgelet: de kinderyogalessen gaan enkel door in Epicentrum Hansbeke.

Eens proeven van een les?

Je kan de eerste les van elke reeks als een losse les komen uitproberen.

Prijs voor een losstaande les is 10 euro.

Graag op voorhand inschrijven.

Prijs voor een lessenreeks?

Prijs:

Reeks tot aan paasvakantie: 63 euro,

Reeks tot aan zomervakantie: 45 euro,

Beide reeksen samen: 100 euro,

Workshop: 10 euro

Er kan ook altijd een losse les of een aantal losse lessen gevolgd worden als er plaats is. Prijs per losse les is 10 €.