Uitstralingspijnen in benen of armen

Uitstralingspijnen

Hernia, de meest gekende oorzaak van uitstralingspijnen.

De meeste gekende oorzaak van uitstralende pijnen is een zenuwinknelling bv. door een hernia. Als dit het geval is en er zit een erge hernia met totale inknelling van de zenuw, dan kan osteopathie geen baat meer bieden en zal een operatie aangewezen zijn. Is er echter geen volledige inknelling, maar eerder een irritatie op de zenuw, dan kan een osteopaat door de regio rond de hernia optimaal vrij te maken bekomen dat de druk op de zenuw weg is.

Een hernia zelf kan niet ‘weggetoverd’ worden maar door de regio te behandelen, kan iemand wel terug klachtenvrij worden.

Andere oorzaken.

Een uitstralende pijn kan echter ook een andere oorzaak hebben dan een hernia. Soms kan een zenuw onder een gespannen spier geïrriteerd geraken of kunnen bij een zwangere vrouw spanningen in het bekken zorgen voor een overprikkeling op een zenuw. In die gevallen kunnen we als osteopaat de regio terug ontspannen zodat de zenuw vrij kan functioneren. Behoort de oorzaak niet tot ons vakgebied, dan sturen we zeker door naar de juiste therapeut. Vaak kan acupunctuur dan helpen bijvoorbeeld.

Meer info.

Meer info over hoe een behandeling verloopt, kan je vinden bij de discipline osteopathie.

Terug naar de klachtenbank.

Ontdek onze disciplines

Lees meer tips op onze blog.