Burn-Out bij je werknemers

Burn-Out

Hét ‘probleem’ van de voorbije decennia: de burn-out!

Tegenwoordig kom je overal het woord burn-out tegen en wordt het soms terecht, soms ten onrechte gebruikt. Vaak kom je op weinig begrip en vraag je je echt af hoe het komt dat je niet meer kan functioneren zoals vroeger. Het eerste misverstand dat de wereld uitgeholpen moet worden, is dat een burn-out niet hetzelfde is als een depressie.

Een burn-out is geen depressie!

Bij een burn-out hoeft (maar kan wel) een emotionele oorzaak niet aan de basis te liggen. Bij een depressie is dat wel het geval. Iemand die met een burn-out kampt, heeft het gevoel dat hij/zij vanalles wil ondernemen maar niet meer kan. Je lichaam voelt dan uitgeput aan en begint allerlei klachten te vertonen. Het is belangrijk dat er bij een burn-out multidisciplinair wordt ingegrepen en behandeld wordt op de initiële oorzaak.

Kan osteopathie helpen?

Aangezien een osteopaat getraind is om oorzakelijk te screenen en te behandelen, is het een zeer aangewezen therapeut bij deze problematiek. Ligt de oorzaak niet binnen ons vakgebied, dan sturen we zeker door. Meer info over hoe een behandeling verloopt, kan je vinden bij osteopathie.

Ontdek andere klachten bij je werknemers.