Joke Haelvoet

Epicentrum Hansbeke

Begijnhoflaan 22

9850 Hansbeke

09/256.05.66

hansbeke@epicentrum.be

Wie ben ik?

Ik ben Joke Haelvoet, leerkracht lager onderwijs en docent kinderyoga en braingym.

 

In mijn job als leerkracht in het tweede leerjaar op de school ‘KLIM’ in Gent ben ik dagelijks betrokken bij het begeleiden van jonge kinderen. Daar werk ik als zorgleerkracht vooral ondersteunend naar alle kinderen toe om hen de volgende stap in hun ontwikkeling te laten zetten. Daarbij ben ik vooral geïnteresseerd in de samenwerking tussen bewegen en leren. Zo kwam ik in contact met braingym en volgende daar twee cursussen voor. Deze oefeningen pas ik dagelijks toe in de klaspraktijk. Op mijn school kon ik deze kennis nog aanvullen met een korte opleiding bodymap. Ik stel vast dat kinderen beter leren door te bewegen. Het aspect van bewegen blijft me boeien en zo kwam ik in contact met de opleiding kinderyoga. Zo kan ik mijn twee passies, werken met kinderen en yoga combineren! Ik volg elke week zelf ook yogales.

 

Ik ben geregistreerd yogadocent en aangesloten bij de kinderyogaliga.

Mijn inspiratie

Toen ik in aanraking kwam met yoga was dat voor mij als thuiskomen. Zelf volg ik elke week yoga en voel hoe dit me deugd doet, zowel voor lichaam en geest. Yoga is een weg om tot harmonie, inzicht en balans te komen. Om gedachten onder controle te houden en onnodige lichaamsspanningen los te laten. Dit helpt mij in het dagelijkse leven en ik zou dit graag kunnen doorgeven aan kinderen.

 

Kinderyoga is echter wel anders dan yoga voor volwassenen. Het belangrijkste bij kinderyoga is dat kinderen het leuk vinden en ze bezig zijn met hun lichaam, zelfontwikkeling en hun omgeving. Ze leren niet alleen zich te ontspannen en concentreren, maar ook hun gevoelens te herkennen. Hierdoor groeit hun eigenwaarde, zelfvertrouwen, creativiteit en blijft hun originaliteit bewaard. Kinderen hebben ruimte nodig om zich te manifesteren en uit te drukken. Kinderyoga is dan ook bewegen. Door de oefeningen in spelvorm te doen en met thema’s te werken sluit een les mooi aan bij de belevingswereld van de kinderen. Alle yoga-elementen komen op een leuke, vrolijke en speelse manier aan bod. Het kind voelt de balans tussen beweging en rust. Tussen spanning en ontspanning. Eenheid tussen lichaam en geest.

Opleidingen

– Leerkracht lager onderwijs, Tielt, 2001-2003
– Jaarlijkse nascholingen vanuit het onderwijs over de socio-emotionele en coginitieve ontwikkeling van kinderen. Onder andere bij psychologe Klaar Hammenecker.
– Braingym, Gent, Somaya Verstyn, 2012
– Braingym cursus, Mensana, Marke, Barble Kindt, 2013
– Bodylab, Gent, Liesbeth Verhoeven, 2015
– Opleiding kinderyogadocente, Desselgem, Amba Amba, Vanessa Demeulemeester, 2016 – 2017

Mijn collega’s

Lees zeker onze blog!

Contacteer ons

Praktijk Hansbeke

Begijnhoflaan 22
9850 Hansbeke

tel: 09/256.05.66

email: hansbeke@epicentrum.be

Praktijk Westmalle

Zandstraat 27
2390 Westmalle

tel: 03/290.30.90

email: westmalle@epicentrum.be

Praktijk Minderhout

Bredaseweg 32
2322 Minderhout (Hoogstraten)

Tel: 0475/67.22.11

email: minderhout@epicentrum.be