Blog

Griep en verkoudheid : preventie !

19:22 04 februari in Gezondheid
0 Comments
91

Griep, koorts, verkoudheid…het heerst weer. Krijg je tijdens de wintermaanden hier regelmatig mee te maken? Druk de symptomen dan niet meteen de kop in door middel van medicijnen of koortsverlagende middelen. Koorts kan namelijk ook een zelfreinigend effect hebben. Laat koorts dus zijn gunstige werking uitoefen en zorg intussen goed voor jezelf door te rusten en veel water en biologische kruidenthee te drinken. Het zelfgenezend vermogen kun je ook een extra duwtje in de rug geven. Weten hoe? Lees dan snel verder!

Deze stoffen kun je het beste gebruiken bij (acute) winterongemakken als griep en verkoudheid:

  1. Vitamine A is een eerstelijnsdefensie nutriënt tegen ongewenste virussen en bacteriën. Het houdt de slijmvliezen in topvorm. Vitamine A stimuleert de thymus. Dit is de dirigent van het immuunsysteem.
  2. Colloïdaal zilver is een bijzonder metaal dat het membraan van virussen stuk maakt. Er wordt wel eens gezegd dat het zilver als een soort van tweede immuunsysteem dient. Het is dan ook één van de meest natuurlijke antibiotica.
  3. Echinacea of Rode Zonnehoed wordt al eeuwenlang gebruikt, eveneens als natuurlijke antibioticum.
    Deze stoffen werken preventief voor winterkwalen (o.a. verkoudheid, luchtweginfecties):
  4. Vitamine C: verhoogt de activiteit van verdedigende witte bloedcellen.
    Gebufferde vitamine C met bioflavonoïden versnelt het genezingsproces.
  5. Probiotica versterkt de darmbarrière tegen vreemde indringers. Probiotische stammen produceren antistoffen en zorgen voor opruimingswerken van ziekmakende indringers.
  6. Vitamine D verlaagt het risico op griep en luchtweginfecties. Vitamine D voldoende aan-vullen is dan ook belangrijk ter preventie van griep.

 

Extra tip:  Neem vitamine D en A steeds op een verschillend tijdstip in.

 

Gezonde groeten,

Niels

 

Bron: Energetica blog

Niels Eelens

info@eelens.com

Niels is osteopaat. Hij richtte samen met zijn vrouw Hanne groepspraktijk Epicentrum op. Hij doceerde jaren aan The International Academy of Osteopathy te Kopenhagen en is momenteel, naast zijn werkzaamheden als osteopaat, voorzitter van een post-graduaat school voor osteopathie.

No Comments

Post a Comment